A.Guzzardi Praktijk voor Psychotherapie


Sint Servaasklooster 36 6211 TE Maastricht
gsm:0628823383 Klik om te bellen

Over A.Guzzardi Praktijk voor Psychotherapie

Patiënten worden in eerste instantie in het kader van een intake en indicatiestelling gezien. De intake neemt drie gesprekken in beslag. Deze gesprekken hebben tot doel helderheid te verschaffen in klachten/problematiek, in de persoon van de patiënt, in de samenhang tussen deze zaken en de hulpvraag om tot een indicatiestelling te komen. De psychotherapeut en de patiënt maken samen een behandelplan zodat zij duidelijk weten wat zij van elkaar kunnen verwachten.
Psychotherapie is een behandelmethodiek die zich richt op het functioneren van de persoon van de patiënt, waar de patiënt vragen over heeft . De behandeling leent zich voor problematiek van recidive aard die invloed heeft op het totale functioneren van de patiënt. Er is sprake van recidive stemming of angstklachten en problemen die zich zowel in werk als relaties kunnen voordoen . Er is soms sprake van onverwerkte zaken en problemen met hoe iemand naar zichzelf kijkt en met de verwachtingen naar anderen . Patiënten lopen vaak vast en hebben het gevoel in een vicieuze cirkel te lopen en begrijpen niet hoe dit kan gebeuren . Zij hebben het gevoel dat dit hun overkomt ,zij herkennen het patroon maar weten niet hoe dit door te breken. Als werk- en relatieproblemen op de voorgrond staan werk ik samen met een aantal re- integratiebureaus en relatietherapeuten. Als medicamenteuze behandeling nodig is werk ik samen met psychiaters.
Ik werk vanuit het individuele verhaal van de patiënt waardoor het duidelijk wordt wat voor functie in de ontwikkeling van de patiënten patronen hebben gekregen waardoor patiënten in staat worden om deze patronen in de actualiteit te doorbreken .
Ik bied tevens consultering aan huisarts en collegae met betrekking tot het stellen van indicatie zodat patiënten op de juiste behandelsetting terecht komen.

Foto's

A.Guzzardi Praktijk voor Psychotherapie in het kort

Behandelingen

Clientgerichte psychotherapie
Rouwverwerking
Stress en Burnout

Werkvormen

Gesprekken

Onze locatie

A.Guzzardi Praktijk voor Psychotherapie


Sint Servaasklooster 36 6211 TE Maastricht
gsm:0628823383 Klik om te bellen