Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Kaart verbergen
 • Berg en Dalseweg 299
  6522 CJ Nijmegen
 • 0647380573
 • Website
 • Werkzame psychotherapeut: Dhr. D.C.H. Aartsma

Aartsma Psychotherapie

Aartsma Psychotherapie:

Aartsma Psychotherapie is de eenmanspraktijk van Dick Aartsma (1958). Hij doet individuele therapie, partnerrelatietherapie en groepstherapie. Daarnaast is hij ook supervisor, docent en leertherapeut voor vakgenoten.

 

Dick Aartsma is, na een onderwijsloopbaan (docent psychologie, sport & spel, maatschappijleer),  sinds 1990 werkzaam als psychotherapeut. Eerst als studentenpsycholoog en daarna als behandelcoördinator in de klinische psychotherapie en als (groeps-)psychotherapeut bij de GGZ.  

Hij heeft gewerkt met velerlei doelgroepen (adolescenten, volwassenen, ouderen) en diverse problemen waaronder levensfaseproblematiek, relatieproblematiek en persoonlijkheidsproblematiek. De afgelopen jaren heeft hij zich verder bekwaamd in o.a. EMDR, Emotionally Focused Therapy en Mindfulness.

 

De werkwijze is voornamelijk vanuit het inzichtgevend kader, hetgeen betekent dat er naast de klachtenanalyse ruim aandacht wordt besteed aan dieper liggende oorzaken en verbanden.  Derhalve is het van belang dat de hulpvrager voldoende in staat is en bereid is tot reflectie en introspectie.

 

Bij een goede indicatie en match reikt de behandeling altijd verder dan alleen klachtenvermindering en duurt dan ook meestal langer dan tien gesprekken bij een wekelijks therapiecontact.
 

Aanmelding:

Aanmelden kan zowel telefonisch als via de e-mail, waar wordt stil gestaan bij de klachten, de reden van aanmelding en de behandelwensen. Indien psychotherapie de meest passende behandeling lijkt, wordt een afspraak gemaakt voor een intake.

 

Intake:

De intake behelst gemiddeld twee gesprekken waarin een analyse wordt gemaakt van zowel de klachten als van de persoon. In het eerste gesprek staat vooral de klachtenanalyse centraal, in het tweede gesprek de levensgeschiedenis.

 

Vergoeding:

De psychotherapeutische behandeling wordt vergoed door de Zorgverzekeringswet als S-GGZ. Bij het eerste gesprek een verwijskaart van de huisarts, de zorgpas en een identiteitsbewijs meenemen. Vraag bij uw verzekering na hoeveel procent u vergoed krijgt.

 

Registraties en Lidmaatschappen:

-          klinisch psycholoog (RU)

-          psychotherapeut (BIG)                                              

-          GZ-psycholoog (BIG)

-          lid-specialist (NVP)

-          groepspsychotherapeut (NVGP)

Aartsma Psychotherapie is aangesloten bij VvAA en KvK.

 

Bereikbaarheid:

adres:                   Berg en Dalseweg 299,  6522 CJ Nijmegen

telefoon:               06 473 80 573

 

mail:                     aartsma.psychotherapie@gmail.com

website:               www.aartsma-psychotherapie.nl

Buslijn 2 en 8 stoppen vrijwel voor de deur. Er is voldoende parkeergelegenheid. 

 Deze psychotherapeut in het kort

Behandelingen

 • Clientgerichte psychotherapie
 • Groepstherapie
 • Lichaamsgerichte therapie
 • Relatie- en gezinstherapie
 • Rouwverwerking
 • Stress en Burnout

Werkvormen

 • Gesprekken

Groepen

 • Groepspsychotherapie en Leertherapie