Praktijk voor Psychotherapie Appelscha / Oosterwolde


De Bult 8 8426 SK Appelscha
0516520091 Klik om te bellen

Over Praktijk voor Psychotherapie Appelscha / Oosterwolde

Vrijgevestigd Psychotherapeut (BIG), Gezondheidszorgpsycholoog (BIG).
1e en 2e-lijns zorg.
Kort- en langerdurende psychotherapie. Aanpak en methode afhankelijk van de aard van de problematiek en van de individuele mogelijkheden.
Enkele werkwijzen benoemd: cognitieve therapie (o.m. rationeel emotieve benadering), gedragstherapie, gesprekstherapie of psychodynamische therapie.
Breed behandelspectrum: bestreken wordt grotendeels het scala van problemen dat behandelbaar is binnen een ambulante (= niet interne) setting. Specifieke vragen hieromtrent kunt u vooraf telefonisch of per e-mail beantwoord krijgen. Drug- en alcoholverslaving worden door mij doorgaans niet behandeld.
Doelgroepen: volwassenen individueel, partner-relaties, ouderen, jongeren vanaf ongeveer 16 jaar.
Tevens: relatietherapie; ouderbegeleiding; begeleiding bij arbeidsproblematiek; coaching.
De therapiegesprekken worden vergoed uit het basispakket ziektekostenverzekering, er is geen eigen bijdrage verschuldigd. De frequentie van een beginnende psychotherapie is doorgaans 1 keer per week.
Aanmelding kan telefonisch op werkdagen (inspreken bij afwezigheid ; 0516 520091) of via e-mail: r-groenewoud@hetnet.nl.
De praktijk is gelegen in het buitengebied ten zuiden van Appelscha, tussen de Kloosterweg en Langedijke en bereikbaar per eigen vervoer. Er is ook een praktijkadres in Assen.
Een korte schets van de therapeut: 1949, man, psychologiestudie Universiteit van Amsterdam (1979); postdoctoraal o.m. IMP-opleiding psychotherapie 1980/82 ; diverse na- en bijscholing. Sinds 1979 werkzaam in crisisopvang en als psychotherapeut bij IMP, Riagg, GGZ en in eigen praktijk. Tot 1994 in Amsterdam en vervolgens in Appelscha en in Assen.

Praktijk voor Psychotherapie Appelscha / Oosterwolde in het kort

Behandelingen

angsten en paniek, stemmingsklachten, rouwverwerking, vervreemding, identiteitsproblematiek, lichamelijke angst- en spanningsequivalenten, problemen mbt seksualiteit, psychosomatische klachten. Zie ve
Clientgerichte psychotherapie
Coaching
Echtscheidingsproblematiek
Gedrags- en cognitieve therapie
Loopbaanbegeleiding
Relatie- en gezinstherapie
Rouwverwerking
Stress en Burnout

Werkvormen

Gesprekken
Huiswerkopdrachten
Werken met dromen

Onze locatie

Praktijk voor Psychotherapie Appelscha / Oosterwolde


De Bult 8 8426 SK Appelscha
0516520091 Klik om te bellen