Praktijk voor Psychotherapie Roel Groenewoud ; 1e en 2e-lijns zorg


Groen van Prinstererlaan 127 9402 KC Assen
0516 520091 Klik om te bellen

Over Praktijk voor Psychotherapie Roel Groenewoud ; 1e en 2e-lijns zorg

Vrijgevestigd Psychotherapeut (BIG), Gezondheidszorgpsycholoog (BIG).
Kort- en langerdurende psychotherapie. Aanpak en methode afhankelijk van de aard van de problematiek en van de individuele mogelijkheden.
Enkele werkwijzen benoemd: cognitieve therapie (o.m. rationeel emotieve benadering), gedragstherapie, gesprekstherapie of psychodynamische therapie.
Breed behandelspectrum: bestreken wordt grotendeels het scala van problemen dat behandelbaar is binnen een ambulante (= niet interne) setting. Specifieke vragen hieromtrent kunt u vooraf telefonisch of per e-mail beantwoord krijgen. Drug- en alcoholverslaving worden door mij doorgaans niet behandeld.
Doelgroepen: volwassenen individueel, ouderen, echtparen, jongeren vanaf ongeveer 14 jaar.
Tevens: relatietherapie ; coaching ; begeleiding bij arbeidsproblematiek ; ouderbegeleiding.
De therapiegesprekken worden volledig gedragen door het basispakket ziektekostenverzekering, er is geen eigen bijdrage verschuldigd. Een verwijsformulier of ~brief van de huisarts of specialist is vereist voor de vergoeding. De frequentie van een beginnende psychotherapie is doorgaans 1 keer per week.
Aanmelding kan telefonisch op werkdagen (inspreken bij afwezigheid : 0516 520091) of via e-mail: r-groenewoud@hetnet.nl.
Er is ook een praktijkadres in Appelscha.
Een korte schets van de therapeut: 1949, man, psychologiestudie Universiteit van Amsterdam (1979); postdoctoraal IMP-opleiding 1980/82 plus diverse na- en bijscholing. Sinds 1979 werkzaam in crisisopvang en als psychotherapeut bij IMP, Riagg, GGZ en in eigen praktijk. Tot 1994 in Amsterdam en vervolgens in Appelscha en in Assen.

Praktijk voor Psychotherapie Roel Groenewoud ; 1e en 2e-lijns zorg in het kort

Behandelingen

Clientgerichte psychotherapie
Coaching
Echtscheidingsproblematiek
Gedrags- en cognitieve therapie
Loopbaanbegeleiding
Relatie- en gezinstherapie
Rouwverwerking
Stress en Burnout

Werkvormen

Gesprekken
Huiswerkopdrachten
Werken met dromen

Groepen

angsten en paniek, stemmingsklachten, rouwverwerking, vervreemding, identiteitsproblematiek, lichamelijke angst- en spanningsequivalenten, problemen mbt seksualiteit, psychosomatische klachten. Zie ve

Onze locatie

Praktijk voor Psychotherapie Roel Groenewoud ; 1e en 2e-lijns zorg


Groen van Prinstererlaan 127 9402 KC Assen
0516 520091 Klik om te bellen