Praktijk voor Psychotherapie Roel Groenewoud ; 1e en 2e-lijns zorg ; r-groenewoud@hetnet.nl


De Bult 8 8426 SK Appelscha
0516 520 091 Klik om te bellen

Over Praktijk voor Psychotherapie Roel Groenewoud ; 1e en 2e-lijns zorg ; r-groenewoud@hetnet.nl

Vrijgevestigd Psychotherapeut (BIG), Gezondheidszorgpsycholoog (BIG).
Kort- en langerdurende psychotherapie. Aanpak en methode afhankelijk van de aard van de problematiek en van de individuele mogelijkheden.
Enkele werkwijzen benoemd: cognitieve therapie (o.m. rationeel emotieve benadering), gedragstherapie, gesprekstherapie of psychodynamische therapie.
Breed behandelspectrum: bestreken wordt grotendeels het scala van problemen dat behandelbaar is binnen een ambulante (= niet interne) setting. Specifieke vragen hieromtrent kunt u vooraf telefonisch of per e-mail beantwoord krijgen. Drug-, alcohol- en gokverslaving en eetproblematiek worden door mij doorgaans niet behandeld.
Doelgroepen: volwassenen individueel, ouderen, echtparen, jongeren vanaf ongeveer 18 jaar.
Tevens: relatietherapie ; coaching ; begeleiding bij arbeidsproblematiek ; ouderbegeleiding.
Afgezien van relatietherapie worden de therapiegesprekken volledig gedragen door het basispakket ziektekostenverzekering, er is geen eigen bijdrage verschuldigd. Wel verrekening met eigen risico ziektekosten. Een verwijsformulier of ~brief van de huisarts of specialist is vereist voor de vergoeding. De frequentie van een beginnende psychotherapie is doorgaans 1 keer per week.
Aanmelding kan telefonisch op werkdagen (inspreken bij afwezigheid : 0516 520091) of, bij voorkeur, via e-mail: r-groenewoud@hetnet.nl.
Het praktijkadres is in Appelscha.
Een korte schets van de therapeut: 1949, man, psychologiestudie Universiteit van Amsterdam (1979); postdoctoraal IMP-opleiding 1980/82 plus diverse na- en bijscholing. Sinds 1979 werkzaam in crisisopvang en als psychotherapeut bij IMP, Riagg, GGZ en in eigen praktijk. Tot 1994 in Amsterdam en vervolgens in Appelscha, Assen en Leeuwarden. Momenteel dus alleen nog in Appelscha.

Praktijk voor Psychotherapie Roel Groenewoud ; 1e en 2e-lijns zorg ; r-groenewoud@hetnet.nl in het kort

Behandelingen

Clientgerichte psychotherapie
Coaching
Echtscheidingsproblematiek
Gedrags- en cognitieve therapie
Loopbaanbegeleiding
Persoonlijkheidsproblematiek
Relatie- en gezinstherapie
Rouwverwerking
Stress en Burnout

Werkvormen

Gesprekken

Groepen

angsten en paniek, stemmingsklachten, rouwverwerking, vervreemding, identiteitsproblematiek, lichamelijke angst- en spanningsequivalenten, problemen mbt seksualiteit, psychosomatische klachten. Zie ve

Onze locatie

Praktijk voor Psychotherapie Roel Groenewoud ; 1e en 2e-lijns zorg ; r-groenewoud@hetnet.nl


De Bult 8 8426 SK Appelscha
0516 520 091 Klik om te bellen